header

Winterbanden

Een winterband is een autoband gemaakt van zachter rubber dan een zomerband. Een winterband is voor gebruik onder de 7 grade celcius. In het profiel zijn lamellen verwerkt waardoor de band meer contactpunten heeft met de weg bij optrekken en remmen (kanteling van lamellen) en dat zorgt dus voor meer grip. Ook moet heeft een winterband een minimale profieldiepte van 4 mm, ze worden met 9 mm verkocht, dat betekend dus een maximale slijtage van 5 mm. Omdat de winterband voor lage termperaturen is gemaakt en het rubber dus zachter is, betekend dat bij warmer (zomers) weer, de winterbanden veel sneller zullen slijten.

Soorten winterbanden

Je hebt twee soorten winterbanden; (1) de "modder en sneeuw" band ofwel M&S band met het M+S logo en (2) de "Sneeuwvlok logo" band.
Modder en sneeuwband is voldoende in Europa, maar een echte sneeuwvlok band is aanzienlijk beter en wordt dan ook aangeraden.

Maten winterbanden

We hebben winterbanden in alle soorten en maten, van 12 tot en met 21 inch. Ook de breedte en hoogte zijn van klein tot groot in ons assortiment. Alle merken winterbanden zijn aanwezig, denk hierbij aan Bridgestone, Michelin, Goodyear, Dunlop, Pirelli, Vredestein, enzovoort.

Lichtmetalen velgen + Winterbanden

Natuurlijk hebben wij ook complete lichtmetalen velgen met winterbanden in ons assortiment, kijk hiervoor in onze webshop.

Stalen velgen + Winterbanden

Natuurlijk hebben wij ook complete stalen velgen met winterbanden in ons assortiment, kijk hiervoor in onze webshop.

  Webshop

Deze webshop is gemaakt om zo veel mogelijk producten te vergelijken.

  Advertentie
lichtmetalenvelgenshop
 Bedrijfsgegevens
 Euroracers

Saffierlaan 74,
3162PL Rhoon.
Kvk: 51652242